Schab po bałkańsku

Schab bez kości nie musi być nudny! Zamiast przyrządzać kolejną pieczeń, roladę czy kotlety, spróbujcie sposobu, dzięki któremu na nowo odkryjecie soczysty smak wieprzowiny. Kruche mięso w potrawce z pieczarkami, pomidorami, odrobiną papryki i kiszonych ogórków z delikatnymi przyprawami - w parę chwil przygotujecie przepyszne danie, które świetnie sprawdzi się również jako lunch do pracy. Schab po bałkańsku to świetny pomysł na obiad.

Schab po bałkańsku to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych kotletów schabowych
Schab po bałkańsku to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych kotletów schabowych123RF/PICSEL

Schab po bałkańsku to proste danie jednogarnkowe o niesamowitym aromacie. Zobacz, jak przyrządzić je krok po kroku:

Schab po bałkańsku - jak go zrobić?Interia Kulinaria

Ze schabu możesz przygotować tradycyjne kotlety schabowe.

Smakowitą propozycją jest również schab w sezamowej panierce.

Klasyką polskiej kuchni jest też oczywiście schab ze śliwkami.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas