Schab pod zieloną pierzynką

Wspaniale smakuje z pieczonymi ziemniaczkami

Schab
Schab123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Zagotuj 1,5 l wody z solą, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pieprzem. Ostudź. Włóż do zalewy mięso i odstaw na noc. Mięso wyjmij, osusz ręcznikiem papierowym, obsmaż i piecz do miękkości w temp. 160 st. C. 

2. Natkę zmiksuj w blenderze, dodaj bułkę tartą, parmezan, kurkumę, sól, pieprz, jajka i wymieszaj. Utwórz masę jak na kotlety mielone. Dodaj bułkę lub jajko, jeśli ciasto się nie formuje. Rozłóż na mięsie, piecz jeszcze kilkanaście minut. Podawaj z pokrojonymi w kostkę pomidorami, z których wcześniej zdejmij skórkę.

Schab ze śliwką – jak zrobić?Interia Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas