Schab w sezamowej panierce

Aktualizacja

Schab w sezamowej panierce - czego chcieć więcej na niedzielnym obiedzie? Mięso otoczone w tych ziarnach to poezja. Schab w sezamowej panierce pozostanie w twej pamięci na długo, a być może stanie się stałym gościem na twoim stole.

Schab w sezamowej panierce wygląda apetycznie
Schab w sezamowej panierce wygląda apetycznie 123RF/PICSEL

Schab w sezamowej panierce - przygotowanie

Plastry schabu umyj, osusz, cienko rozbij przez folię spożywczą. Natrzyj z obydwu stron solą i pieprzem.

Jajka roztrzep z łyżeczką słodkiej papryki, szczyptą soli i miodem. Bułkę tartą wymieszaj z sezamem.

Schabowe panieruj najpierw w masie jajecznej, obtocz w bułce tartej z sezamem (panierkę mocno dociśnij). Olej rozgrzej na patelni, włóż kotlety, usmaż na małym ogniu na złoty kolor z obydwu stron. Dokładnie odsącz z tłuszczu.

Podawaj z ziemniakami z wody lub frytkami, w towarzystwie surówki z białej kapusty.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Łosoś na szpinaku z ogórkiem i pomeloPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas