Selerowe łódki

Dekoracyjne i smaczne.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- ogórek wężowy,
- seler naciowy,
- 1 mały ser (10 dag) ser pleśniowy niebieski,
- 2 łyżki serka homogenizowanego,
- 2 łyżki gęstej śmietany,
- precelki,
- sól, pieprz

Przygotowanie:

Ogórek rozetnij wzdłuż na pół,wydrąż środki, a łódki pokrój na kawałki ok 5-7 cm dł. Tak samo pokrój łodygi selera (tylko najszersze dolne części), lekko je wydrąż. Pokruszony ser pleśniowy utrzyj ze śmietaną i twarożkiem homogenizowanym. Dopraw solą i pieprzem. Masą napełniaj łódki selerowe i ogórkowe. Na każdej ułóż precelek.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas