Ser halloumi z grillowanymi warzywami

Bakłażana pokrój na 1 cm plastry. Posól i odstaw na 15 minut.

Składniki na 4 porcje:

  • 1 bakłażan
  • 2 czerwone papryki
  • 200 g sera halloumi
  • 2 łyżeczki posiekanych ziół
  • oliwa z oliwek
  • ocet balsamiczny

Reklama

Sposób przygotowania:
Bakłażana pokrój na 1 cm plastry. Posól i odstaw na 15 minut. Papryki przekrój wzdłuż na pół i pozbaw gniazd nasiennych. Plastry bakłażana skrop oliwą i grilluj razem z papryką na kratce piekarnika z obu stron. Ser pokrój w plastry i również zgrilluj. Układaj naprzemiennie plastry bakłażana, sera i papryki. Skrop oliwą i octem balsamicznym, posyp ulubionymi ziołami.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje