Ser w migdałach

Nie masz pomysłu na zachęcenie dziecka do zjedzenia zdrowego sera? Przyrządź go w płatkach migdałów. Będzie smakował wyjątkowo. Pamiętaj tylko, że ta potrawa jest ciężkostrawna i mogą ją jeść starszaki.

Tak zrobiony ser smakuje wyjątkowo.
Tak zrobiony ser smakuje wyjątkowo. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • opakowanie siekanych migdałów
  • 30 dag sera sojowego tofu
  • 1  jajko
  • cebula
  • 1 łyżka bezglutenowej bułki tartej
  • 1 łyżka majonezu lub kremu chrzanowego
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • koperek
  • olej

Sposób przygotowania:

Zmiksować ser tofu z jajkiem, bułką, majonezem, cebulą, zieleniną i przyprawami. Formować z masy piłeczki, zanurzać je w posiekanych migdałach, usmażyć na rozgrzanym oleju, aż będą złote. Podawać jako dodatek do innych potraw.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas