Serniczek bez sera

W sam raz dla wszystkich, którzy nie jedzą produktów mlecznych

Sernik matcha
Sernik matcha123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Spód: daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na 20 min. Czekoladę stop w kąpieli wodnej. Dno tortownicy o śr. 22 cm wyłóż papierem do pieczenia. Składniki zblenduj, wyłóż dno tortownicy. Wstaw do lodówki. 

2. Tofu odsącz i z cukrem (lub ksylitolem), ekstraktem wanil., sokiem i skórką z cytryny, solą zblenduj na gładką masę (15 min). 

3. Do rondelka przełóż stałą część mleka kokosowego, dodaj agar i podgrzewaj, mieszając. Gdy masa się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj minutę. Przelej do masy z tofu, dodaj barwnik herbaciany, zmiksuj. Wylej na spód. Wstaw do lodówki.

Zmysłowe smaki: Sernik na zimno z truskawkamiInteria.tv
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas