Sernik kokosowo-ananasowy

To zupełnie nowa forma tego popularnego ciasta. Nieistotne czy lubisz, kiedy „napakowany” jest rodzynkami, czy wolisz wersję bez tego dodatku. Ten sernik przeniesie cię prosto na… rajskie wyspy.

Składniki

  • 300 g herbatników maślanych
  • 50 g masła
  • Szklanka wiórków kokosowych
  • 250 ml słodzonego mleka skondensowanego
  • Aromat waniliowy
  • ½ kg serka kremowego
  • Ananas w kostce np. marki Sandra

Sposób przygotowania

Herbatniki blendujemy z rozpuszczonym masłem i wiórkami kokosowymi. Masą wykładamy formę do ciasta (spód i boki). Wkładamy do lodówki. Mleko miksujemy z serkiem i aromatem waniliowym. Na spód ciasta wykładamy masę serową, natomiast na wierzch ananasa. Wkładamy na godzinę do lodówki. 

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje