Sernik książęcy

Rozpływa się w ustach!

Nie sposób mu się oprzeć
Nie sposób mu się oprzeć123RF/PICSEL

1. Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw. Mąkę przesiej, dodaj masło i posiekaj. Dodaj przesiany cukier, kakao, proszek i jajko. Zagnieć, schłodź. Ciasto rozwałkuj i wyłóż dno tortownicy. Piecz 20 minut w 180°C.

2. Odsącz rodzynki i obtocz je w mące. Składniki na masę serową zmiksuj, dodaj część bakalii i wymieszaj. Wylej na spód, piecz godzinę w temperaturze 150°C. Część bakalii zagotuj z łyżką cukru, udekoruj nimi ciasto. Przed podaniem polej bakalie sosem.

Zmysłowe smaki: Sernik na zimno z truskawkamiInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas