Sernik na zimno

Pyszny, nie za słodki, za to naprawdę orzeźwiający deser z owocowym dodatkiem w wersji na zimno. Bez pieczenia! Przypadnie do gustu miłośnikom serników.

Tylko sześć składników!
Tylko sześć składników!123RF/PICSEL

1. Żelatynę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu, odstawiamy. Tak samo postępujemy z galaretkami. Brzoskwinie z puszki kroimy.

2. Śmietankę chłodzimy. Gdy będzie już schłodzona, ubijamy ją mikserem, stopniowo dodając cukier. Miksujemy dalej, aż cukier się rozpuści.

3. Ubitą śmietanę łączymy z twarogiem i żelatyną. Mieszamy starannie, aż do połączenia składników. Gotową masę przekładamy do formy, wyrównujemy wierzch. Układamy na nim pokrojone brzoskwinie z puszki, zalewamy je galaretkami. Ciasto schłodzimy w lodówce ok. 3-4 godzin.

"Ewa gotuje": Sernik na krakersach z bananami i masłem orzechowymPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas