Sernik wiedeński z bakaliami

Wiedeńskie przysmaki.

Składniki na 16 porcji:

Reklama

- 1/2 kg sera białego (półtłustego),

- 4 jajka,

- 1 łyżka mąki ziemniaczanej,

- 1 torebka cukru waniliowego,

- 1 szklanka cukru pudru,

- 1/2 kostki margaryny "Kasia",

- zapach, bakalie

Przygotowanie:

Ser przepuścić przez maszynkę. Jajka umyć, osuszyć, oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i margaryną. Do masy stopniowo dodawać po trochu sera. Wlać olejek zapachowy, wymieszać. Ubić pianę z białek. Delikatnie ją połączyć z masą. Na końcu dodać bakalie. Piec około 45 min.

Czas przygotowania 1,5 godziny minut

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: ciasta | kuchnia austriacka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje