Sernik z kakao i wiśniami

Tradycyjne ciasto w nowej odsłonie.

Składniki

Spód:

  • 25 dag mąki pszennej
  • 15 dag masła
  • żółtko
  • 8 dag cukru
  • łyżka śmietany 18 proc.

Reklama

Masa:

  • 50 dag zmielonego twarogu
  • 5 łyżek kakao
  • 5 jajek
  • 10 dag masła
  • pół szklanki cukru pudru
  • łyżka kaszy manny
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 20 dag wiśni w syropie
  • polewa czekoladowa

Przygotowanie

1 Zagnieć ciasto, schłodź. Żółtka utrzyj z połową cukru. Ser, resztę cukru i masło zmiksuj. Dodaj mąkę, proszek, kaszę, utarte żółtka. Białka ubij, dodaj, wymieszaj.

2 Ciasto wyłóż, nakłuj widelcem. Wyłóż pół masy, do reszty dodaj kakao, wiśnie, wymieszaj. Piecz 40 minut.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje