Sernik z makiem

Niebanalny deser!

Składniki:

  • 20 dag herbatników
  • 10 dag masła
  • 50 dag masy makowej
  • 80 dag twarogu sernikowego
  • 10 dag cukru pudru
  • 4 jajka
  • 200 ml śmietany
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • figi

Przygotowanie:

1. Jajka wbij do miski, roztrzep widelcem, zmiksuj. Stopniowo dodawaj twaróg, śmietanę, roztopione masło. Miksuj. Wsyp cukier puder i mąkę ziemniaczaną, miksuj kilka minut.

Reklama

2. Formę wyłóż papierem do pieczenia, na dnie ułóż herbatniki. Połóż na nich masę makową, wyrównaj. Wylej na nią masę serową. Piecz przez 50 minut w 180°C. Wyjmij, wystudź. Udekoruj figami.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje