Sernik z morelami

Osłódź sobie życie.

Składniki:

Reklama

- 300 g wafelków kakaowych,
- 2 galaretki morelowe,
- 600 g twarożku homogenizowanego,
- duża puszka moreli w zalewie,
- 3 jajka,
- 1/2 szklanki cukru pudru,
- łyżka orzechów pistacjowych,
- łyżka rodzynków

Przyrządzanie:
Wafle dokładnie pokruszyć i wysypać nimi dno posmarowanej tłuszczem okrągłej formy. Jedną galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, ostudzić i wstawić do lodówki, aby nieco stężała. Twarożek utrzeć z cukrem pudrem, wbijając po jednym żółtku. Z białek ubić pianę na sztywno i delikatnie połączyć z masą serową. Połowę drugiej galaretki rozpuścić w szklance zagotowanej i ostudzonej zalewy z moreli. Wymieszać z masą serową. Gotową wylać na pokruszone wafelki, przykryć osączonymi morelami, zalać stygnącą galaretką. Schłodzić w lodówce. Posypać orzeszkami piniowymi i opłukanymi, osączonymi rodzynkami.

Dowiedz się więcej na temat: morele | ciasta z owocami | ciasta

Reklama

Wasze komentarze (0)

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje