Sernik ze śliwkami

Wyśmienity i niepowtarzalny smak!

Sernik ze śliwkami
Sernik ze śliwkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Mąkę zmieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodać pokrojone na kawałki masło, zagnieść ciasto i włożyć je do lodówki na 30 min.

Następnie wylepić nim dno formy do pieczenia. Piec w temperaturze 180 st. C przez 15 minut.

Śliwki przepołowić i wyjąć z nich pestki. Składniki kruszonki włożyć do miski i rozdrobnić palcami do uzyskania właściwej konsystencji.

Do miski włożyć twaróg, jajka, budyń i cukier (biały i wanilinowy). Zmiksować na gładko, masę wylać na przygotowany wcześniej spód.

Na wierzchu ułożyć śliwki i posypać kruszonką. Piec ok. godziny w temperaturze 180 st. C.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas