Sernikobrownie z malinami

Na pewno posmakuje gościom!

Składniki - sernik

  • 40 dag serka mascarpone lub serka śmietankowego
  • 3/4 szkl. cukru pudru
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • lub śmietankowej q20 dag malin

Składniki - brownie

  • 10 dag czekolady deserowej lub gorzkiej
  • 10 dag czekolady mlecznej
  • 10 dag mąki pszennej
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 3 jajka
  • 20 dag masła

Sposób przygotowania

1. Sernik: maliny umyj i osusz delikatnie ręcznikiem papierowym. Serek zmiksuj na gładką masę z przesianym przez sitko pudrem, mąką i esencją. Następnie, ciągle miksując, dodaj po jednym jajku. 

2. Brownie: czekolady rozpuść w kąpieli wodnej i przestudź. Masło utrzyj z pudrem. Wbij po jednym jajku, po każdym chwilę miksując. Wsyp przesianą mąkę. Wymieszaj na wolnych obrotach miksera. Na koniec wlej przestudzoną czekoladę i jeszcze raz wymieszaj. 

3. Piekarnik nagrzej do 175 st. Foremkę wyłóż pergaminem. Na dno wylej 2/3 masy czekoladowej. Przykryj ją masą serową. Poukładaj osuszone maliny. Wylej resztę ciemnej masy i wyrównaj wierzch. 

4. Piecz 60-65 minut (na pierwsze 15 minut możesz przykryć ciasto folią aluminiową). Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i poczekaj, aż ostygnie. Schłodź, najlepiej przez całą noc. Pokrój na kwadraty

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje