Serowe ciastka z szynką

Pyszna przekąska.

Składniki:

Ciasto:

  • 10 dag sera camembert
  • 10 dag gotowanej szynki
  • po 15 dag papryki i cukinii
  • 2 i 2/3 szkl. mąki pszennej
  • 1 małe opak. proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 250 ml mleka
  • 6 łyżek oleju
  • 1 łyżeczka soli

Kruszonka:

  • 2/3 szkl. mąki pszennej
  • 5 dag masła
  • dodatkowo: papierowe foremki

Przygotowanie:

Reklama

1. Ciasto: ser pokrój na kawałki. Szynkę i warzywa grubo posiekaj. Mąkę wymieszaj z solą oraz proszkiem do pieczenia. Wbij jajka. Wlej mleko i olej. Zagnieć ciasto, porcjami domieszaj szynkę, warzywa oraz ser.

2. Kruszonka: zimne masło rozetrzyj palcami z mąką. Kiedy powstaną grudki, kruszonkę schłodź. Papierowe foremki umieść w zagłębieniach formy na muffinki. Nałóż ciasto. Posyp kruszonką. Piecz 30 minut w 175°C.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje