Siekane kotleciki drobiowe

Kawałeczki kurczaka zatopione w chrupiącym cieście to świetny pomysł na obiad. Wystarczy pół godziny i pyszne danie gotowe. Dzieci je uwielbiają!

Siekane kotleciki drobiowe
Siekane kotleciki drobiowe123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Mięso opłucz, osusz, posiekaj w kosteczkę, wrzuć do miski. Dodaj obraną i drobno poszatkowaną cebulę oraz starty na tarce o dużych oczkach żółty ser.

2. Wymieszaj przygotowane składniki. W osobnej miseczce rozkłóć jajka. Dopraw je solą, pieprzem oraz szczyptą curry. Wlej do mięsa  z cebulą i serem. Mieszając, dosypuj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodaj majonez. Całość starannie wymieszaj.

3. Na patelni rozgrzej olej do głębokiego smażenia. Łyżką nabieraj porcje masy na kotleciki. Kładź je ostrożnie na rozgrzany tłuszcz i smaż z dwóch stron na złoty kolor. Osącz na papierowym ręczniku.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas