​Siesta

Przepis Sary La Fountain. Składniki 4-5 porcji.

​Siesta
​Siestamateriały prasowe

Posiekaj cebulę, czosnek i liście kolendry. Drobno pokrój pomidory koktajlowe. Zmieszaj wszystkie składniki na salsę.

Posiekaj cebulę i czosnek. Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju. Przesmaż cebulę i czosnek do miękkości. Dodaj mięso mielone i smaż z cebulą i czosnkiem.

Wmieszaj demi-glace, przyprawy, przecier pomidorowy i krojone pomidory. Gotuj chwilę, by składniki się połączyły.

Rozgnieć banana i wmieszaj. Dodaj fasolę, ocet balsamiczny i wodę. Gotuj, aż składniki się połączą. Ułóż całe pomidorki koktajlowe wokół siesty.

Rozetnij awokado i wyjmij pestkę, miąższ pokrój na kawałki, skrop sokiem z limonki. Zrób dwa wgłębienia w sieście i wbij do nich jajka.

Kiedy jajka się zetną, zdejmij z ognia. Posyp kawałkami awokado. Dodaj crème fraiche i salsę. Dopraw świeżo mielonym czarnym pieprzem i kolendrą.

Podawaj na patelni.

Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.

Przepis na pierogi leniweInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas