Skrzydełka w pomarańczach

Wyjątkowo aromatyczne!

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek kurczaka
  • 3 pomarańcze
  • 10 ziaren ziela angielskiego
  • starta gałka muszkatołowa
  • 4 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 4 łyżki miodu
  • pół szklanki białego wina (niekoniecznie)
  • kawałeczek świeżego imbiru
  • sól
  • pieprz

Składniki:

1. Skrzydełka opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Pomarańcze obierz, zdejmij białą skórkę, pokrój. Do garnka wrzuć pomarańcze, utłuczone ziele angielskie, sos sojowy, miód, wino i przyprawy. Gotuj 5 min.

Reklama

2. Wrzuć skrzydełka, wymieszaj, duś pod przykryciem 30 minut. Podawaj z brązowym ryżem.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje