Śląskie zrazy

Wołowina z grzybami - idealne połącznie

Składniki

  • 4 plastry wołowiny zrazowej
  • 10 dag wędzonego boczku
  • 4 borowiki albo pieczarki
  • 2 kwaszone ogórki
  • 2 kromki razowego chleba

Składniki - przyprawy

  • 4 łyżki musztardy
  • 3 szkl. bulionu wołowego
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • dymka i natka do dekoracji

Sposób przygotowania

Plastry wołowiny dobrze rozbij. Oprósz solą i pieprzem. Posmaruj musztardą. Boczek, grzyby, ogórki i chleb pokrój w słupki. Rozłóż je na mięsie. Zwiń. Zrazy obsmaż na oleju. Podlej bulionem. Duś godzinę. Sos przypraw. Danie udekoruj natką i posiekaną dymką. Podawaj z modrą kapustą. Główkę kapusty poszatkuj. Obgotuj, osącz. Pokrój w kostkę 15 dag wędzonego boczku oraz 2 cebule, podsmaż. Dodaj kapustę. Duś 10 minut. Przypraw octem, cukrem, solą i pieprzem. 

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje