Śledź w oleju

Składniki: 20 dag filetów śledziowych, duża cebula, pieprz (najlepiej świeżo zmielony), olej słonecznikowy.

Przyrządzanie

Reklama

Wymoczone filety pokroić na paski szerokości półtora centymetra. Cebulę obrać, pokroić w cieniutkie talarki, zalać wrzątkiem. Odsączyć po dwóch minutach, ostudzić. Układać w słoju lub naczyniu kamionkowym naprzemian warstwami śledzie i cebulę. Każdą warstwę posypać pieprzem. Zalać olejem zawartość słoja tak, by wszystkie warstwy były dokładnie zakryte. Zakręcić słój (lub zakryć naczynie kamionkowe), odstawić do lodówki. Podawać na drugi dzień z pieczywem.

Tekst pochodzi z gazety Dzień dobry

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: pieprz | śledź | ryby

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje