Śledź z ogórkiem i śliwkami

Świąteczna przystawka.

Składniki:

  • 8 filetów a’la matias
  • 4 kromki razowego pieczywa
  • 4 ogórki konserwowe
  • 6 suszonych wędzonych śliwek
  • koperek,
  • szklanka
  • mleka sól pieprz

Przygotowanie:

1. Śledzie włóż do miski, zalej wodą, mocz, aż nadmiar soli zostanie wypłukany. Zmieniaj wodę kilka razy, przy ostatniej zmianie zastąp wodę mlekiem, osusz ręcznikiem papierowym. Chleb przekrój na pół, ogórki pokrój w ćwiartki, śliwki w cząstki.

Reklama

2. Na szpikulce nabijaj śledzie, śliwki i ogórki. Wbijaj je w kromki chleba, posyp śliwkami. Kanapeczki dekoruj gałązkami koperku. Możesz je schłodzić godzinę w lodówce.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje