Śledzie z suszonymi pomidorami na ostro

Tradycyjna polska przekąska w nowej wersji

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Śledzie osusz papierowymi ręcznikami, pokrój na kawałki i włóż do miski. Dodaj musztardę, posiekaną papryczkę chili. Popieprz i wymieszaj. Cebulę pokrój w „piórka” i dodaj wraz z suszonymi pomidorami do śledzi. Opcjonalnie można dodać też seler naciowy. Wszystkie składniki przełóż do słoika. 

2. Ocet balsamiczny połącz z olejem z suszonych pomidorów oraz olejem lnianym i zalej śledzie (w razie potrzeby wlej więcej oleju). Przechowuj w lodówce, podawaj z koperkiem.

Zmysłowe smaki: Makrela w aromatycznym sosie pomidorowymInteria.tv
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas