Słodka tarta truskawkowa z migdałami i szczyptą chilli

Sprawdź jak w łatwy sposób możesz przygotować truskawkowe ciasto i zaskoczyć nim swoich gości.

Tarta z truskawkami
Tarta z truskawkamimateriały prasowe

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie wykładamy we wcześniej przygotowanej formie. Nakłuwamy delikatnie widelcem. Następnie posypujemy je płatkami migdałów i pieczemy przez ok. 10 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Następnie na upieczone ciasto wykładamy masę z serków mascarpone zmieszaną z 1 łyżeczką kakao i szczyptą chilli. Tak przygotowane ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 20 minut. Następnie gotowe ciasto ozdabiamy truskawkami i posypujemy 1 łyżeczką kakao.

Zmysłowe smaki: Tarta TatinInteria.tv
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas