Słodko - kwaśne babeczki

W jednym naczyniu połącz składniki suche, w drugim płynne.

Słodko - kwaśne babeczki
Słodko - kwaśne babeczkiPicsel123RF/PICSEL

Składniki na 4-6 osób:

  • 170 g mąki pszennej
  • 70 g cukru
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • szczypta cynamonu
  • 60 ml oleju
  • 60 ml mleka
  • 1 jajko
  • 1 garść truskawek

Sposób przygotowania:

W jednym naczyniu połącz składniki suche, w drugim płynne. Truskawki i rabarbar umyj, osusz i drobno pokrój. Suche składniki wymieszaj z mokrymi, dodaj owoce. Ciasto wykładaj do foremek wyłożonych papilotkami do 2/3 wysokości. Piecz w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez około 25 minut.

Czas przygotowania: około 35 minut

Zmysłowe smaki: Muffiny z białą czekoladą i malinamiInteria.tv
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas