Smażone ziemniaki curry

Swojskie ziemniaczki z egzotyczną nutką.

Składniki:

Reklama

- 0,5 kg ziemniaków,
- 2 duże cebule,
- 1 paczka mrożonych warzyw,
- 1 łyżeczka majeranku,
- szczypta ostrej papryki w proszku,
- 1 łyżeczka curry,
- 1 łyżka oleju,
- 1 łyżka masła,
- sól

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować w mundurkach, przestudzić, obrać, pokroić. Cebulę pokroić w piórka. Warzywa rozmrozić. Na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła zeszklić cebulę, dodać ziemniaki, przesmażyć na złoty kolor, pod koniec smażenia dodać warzywa i wszystkie przyprawy. Smażyć jeszcze ok. 5 min.
Czas przygotowania 1 h.
Przepis na 4 osoby

Dowiedz się więcej na temat: ziemniaki | 60 minut | potrawy wegetariańskie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje