Sola zapiekana

Pomysł na obiad.

Cytryna wydobędzie smak ryby
Cytryna wydobędzie smak ryby123RF/PICSEL

Składniki:

  • 4 filety z soli
  • cytryna
  • gruba sól morska
  • świeżo zmielony pieprz
  • pomidor
  • papryka
  • natka pietruszki
  • 3 ząbki czosnku

Przygotowanie:

1. Filety opłucz pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem. Skrop sokiem z cytryny i odstaw na pół godziny. Czosnek obierz, posiekaj. Pomidora i paprykę pokrój w plastry. Natkę pietruszki posiekaj drobno.

2. Rybę obtocz w czosnku, natce, oprósz pieprzem. Papier do pieczenia zmocz wodą i ułóż na nim ryby. Posyp je solą morską, poukładaj plastry pomidorów i papryki. Całość zawiń w papier do pieczenia (możesz związać sznurkiem). Piecz około 45 minut w 180˚C.

3. Rybę podawaj z pieczonymi ziemniakami i sałatką z rukoli, pomidorów i sera pleśniowego.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas