Spaghetti a'la carbonara

Zasmakuje miłośnikom tradycyjnej włoskiej kuchni.

Smakuje obłędnie!
Smakuje obłędnie!123RF/PICSEL

1. Makaron gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu

2. Czosnek przeciskamy przez praskę, mięso kroimy w paseczki, podsmażamy razem na oliwie do lekkiego zrumienienia, zdejmujemy z ognia

3. Jajka wbijamy do miseczki, łączymy białko z żółtkiem, dodajemy starty ser, doprawiamy

4. Na patelnię z usmażonym czosnkiem i mięsem wykładamy ugotowany makaron dodajemy odrobinę wody, podgrzewamy kilka minut często mieszając całość

5. Zdejmujemy patelnię z ognia, polewamy jej zawartość przygotowaną masą serowo-jajeczną, mieszamy energicznie, by nie ścięła się jak na jajecznicę, przekładamy porcje makaronu na talerze, dekorujemy natką pietruszki

RADA:

Danie można wzbogacić dodatkiem śmietany 30 proc.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas