Spaghetti aglio olio

W wersji z tuńczykiem.

Składniki na 2 porcje:

- 200 g spaghetti,
- sól,
- cebula,
- ząbek czosnku,
- papryczka chili,
- puszka tuńczyka,
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek,
- łyżka siekanych ziół,
-pieprz,
- chilii do dekoracji

Przygotowanie:

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek pokroić na cienkie plasterki, a chili w krążki. Tuńczyka osączyć. Olej rozgrzać, przesmażyć czosnek i cebulę, dodać chili. Następnie dodać odcedzony makaron i zioła, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Wmieszać rozdrobnionego tuńczyka. Podawać w głębokich talerzach.
Czas przygotowania: 20 minut
Jedna porcja zawiera: 2140 kJ/511 kcal

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje