Spaghetti Carbonara

Popularne na całym świecie.

Składniki na 4 porcje:

- 400 g spaghetti,
- sól,
- 100 g boczku,
- 3 jajka,
- 200 g śmietany,
- pieprz,
- 4 łyżki tartego parmezanu,
- 1-2 łyżki oleju,
- pietruszka do dekoracji

Przygotowanie:

Makaron gotować w osolonej wodzie ok. 10 minut.
Boczek pokroić w kostkę, jajka roztrzepać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem, wmieszać parmezan. Olej rozgrzać na dużej patelni i przesmażyć boczek. Dodać makaron przesmażyć. Zalać roztrzepanymi jajkami, wymieszać (sos powinien zostać płynny). Dekorować posiekaną pietruszką.
Czas przygotowania: 25 minut
Jedna porcja zawiera: 3480 kJ/831 kcal

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje