Spaghetti w ostrym sosie pomidorowym

Kolacja we włoskim stylu.

Składniki:

Reklama

- 1 paczka makaronu spaghetti,
- 1 mala cebula,
- 1 ząbek czosnku,
- 0,5 kg. pomidorów,
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich,
- 2 łyżki masła,
- sól, pieprz, chilli

Przygotowanie:

Cebule posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry i pokroić. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać pokrojone pomidory i zioła, przyprawić solą, pieprzem i chilli, dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 20 min. Po tym czasie sos zmiksować, ewentualnie doprawić i podawać z ugotowanym makaronem. Danie posypać tartym serem. Czas przygotowania 40 min. Przepis na 4 osoby.

Dowiedz się więcej na temat: Bolognese | W.E. | S.O.S. | spaghetti | makaron | kuchnia włoska

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje