Spaghetti z brokułami i pesto z natki

Makaron w takiej wersji jest równie smaczny jak klasyczne spaghetti.

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Na pesto upraż na suchej patelni orzechy. Zmiksuj je z natką, czosnkiem,skórką, serem i łyżką oliwy. Miksując dalej, dolej cienką strużką resztę oliwy. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

2. Ugotuj makaron w osolonej wodzie.Na 3 minuty przed końcem gotowania dodaj brokuły. Odcedź, zachowując 1/2 szklanki wody z gotowania.

3. Rozgrzej oliwę w rondlu, podsmaż na niej czosnek i szpinak (2 minuty). Dodaj makaron, brokuły, pesto i (opcjonalnie)wodę pozostawioną z gotowania. Wymieszaj,przypraw do smaku. Podawaj spaghetti z kawałkami ricotty i orzechami.

Zmysłowe Smaki: Jak gotować brokuły? Interia.tv
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas