Spaghetti z indykiem

Filet z indyka opłucz, osusz, pokrój w kostkę.

Składniki na 4 porcje:

  • 60 dag filetu z indyka
  • 2 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duża puszka (850 ml) pomidorów krojonych
  • 2 łyżki oliwy
  • 30 dag makaronu
  • spaghetti
  • 1 op. rukoli
  • sól
  • pieprz
  • mielona słodka i ostra papryka

Reklama

Sposób przygotowania:


1. Filet z indyka opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Szalotki oraz ząbki czosnku obierz, posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć mięso. Mieszając, smaż 10 minut. Pod koniec oprósz solą oraz pieprzem. Zdejmij. Na tym samym tłuszczu zeszklij szalotki i czosnek. Dodaj pomidory i duś 10 minut.

2. W tym czasie zagotuj posoloną wodę. Na wrzątek włóż spaghetti. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Sos pomidorowy przypraw solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Włóż usmażone mięso. Duś jeszcze 5 minut. Rukolę opłucz, osusz, listki porwij na kawałki.

3. Makaron odcedź, dobrze osącz na sitku. Spaghetti wymieszaj z indykiem w sosie pomidorowym oraz rukolą. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje