Stek z piersi drobiowej - Maciej Kuroń

1 pierś z kurczaka na osobę. Bejca: 30 ml oleju; 30 ml sosu sojowego; 20 g świeżego imbiru; szczypta pieprzu kajeńskiego; 1 ząbek czosnku; sól; ewentualnie pół łyżeczki miodu.

Czosnek i imbir drobno siekamy. Pierś z kurczaka nacieramy mieszanką sosu sojowego, oleju i przypraw i pozostawiamy na co najmniej pół godziny.

Reklama

Pieczemy na grillu około 5 minut z każdej strony.

Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.

Przepis pochodzi z książki Macieja Kuronia pt. "Grill. Potrawy z rusztu i ogniska"

Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Wydawnictwo Jacek Santorski & co
Dowiedz się więcej na temat: Piersi | stek | kurczak | grill | drób

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje