Stek z sałatką z fasolki i pomidorów

Wspaniałe połączenie smaków

Stek z warzywami
Stek z warzywami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Wymieszaj paprykę, oregano, kumin, skórkę i sok cytrynowy. Przypraw solą  i pieprzem. Natrzyj tą mieszanką steki.  

2. Ugotuj fasolkę w osolonej wodzie  (3 minuty). Odcedź, przelej zimną wodą  i ponownie osącz. Wymieszaj fasolkę  z pomidorkami i oliwkami.  

3. W małej misce wymieszaj ocet  winny i czosnek. Dodaj oliwę, przypraw do smaku. 

4. Rozgrzej patelnię i usmaż steki  (po 3 minuty z każdej strony). 

5. Skrop sosem sałatkę i wymieszaj. Rozłóż ją na talerze i posyp kaparami. Podawaj ze stekami, układając na  każdym steku po kawałku anchois.

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas