Strapacada - jajecznica po grecku

Z warzywami i serem feta.

Składniki na 4 porcje:

- 2 małe cebule,

Reklama

- mała czerwona lub zielona papryka,

- 3 pomidory,

- 80 g sera feta,

- 4 łyżki oliwy z oliwek,

- 4 gałązki oregano,

- 4 sól, pieprz,

- 6-8 jaj

Przygotowanie:

Cebule i paprykę pokroić w drobną kostkę, pomidory na małe kawałki. Ser rozdrobnić widelcem. Oliwę rozgrzać na patelni i przesmażyć cebulę oraz paprykę przez ok. 2 minuty. Dodać pomidory i smażyć aż sok odparuje. Doprawić solą i pieprzem. Wbić jajka i gdy tylko zaczną się ścinać, dodać posiekane oregano i ser. Podawać z bagietką.

Czas przygotowania: 30 minut

Jedna porcja zawiera: 1300 kJ/310 kcal

Dowiedz się więcej na temat: ser | feta | jajecznica | kuchnia grecka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje