Surówka warzywna z krewetkami

Lekka, ale pożywna!

Składniki:

  • 15 dag krewetek koktajlowych
  • 4 marchewki
  • pół selera
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • sól pieprz
  • łyżeczka oliwy
  • łyżeczka octu balsamicznego
  • łyżeczka miodu
  • sok z cytryny

Przygotowanie:

1. Marchew i selera obierz, umyj, pokrój w słupki. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż przyprawione krewetki z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ułóż na ręczniku papierowym, by odsączyć je z tłuszczu.

Reklama

2. Natkę pietruszki umyj, osusz, oddziel listki od łodyg. Warzywa połącz z krewetkami i natką pietruszki. Oliwę wymieszaj z octem, sokiem z cytryny, miodem. Polej sosem sałatkę. Delikatnie wymieszaj.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje