Szampańska zabawa w towarzystwie bakalii

Przed nami 31 grudnia, czyli… gorączka czwartkowej nocy. Warto już teraz zaplanować sylwestrowe menu - pyszne i szybkie przekąski, aby ten wyjątkowy wieczór poświęcić wyłącznie na wyśmienitą zabawę. Eksperci przygotowali na tę okazję prostą w przygotowaniu propozycję kulinarną, która umili każde sylwestrowe przyjęcie.

Sałatka z serem pleśniowym i orzechami

Składniki:

  • miks sałat 1 opakowanie
  • gruszka 1 sztuka
  • pomidor suszony 100 g
  • ser pleśniowy 300 g
  • orzechy włoskie Chandler np. Bakalland 100 g
  • oliwa z oliwek
  • musztarda sarepska 1 łyżka
  • miód płynny 1 łyżka

Przygotowanie:

1. Umytą sałatę rozkładamy na półmisku. Kroimy pomidory suszone i gruszkę na cienkie paseczki, a ser w kostkę. Wszystkie składniki układamy na sałacie. Przygotowujemy sos mieszając oliwę, miód, musztardę i sok z cytryny.

Reklama

2. Danie polewamy sosem, na wierzchu układamy połówki orzechów i serwujemy z chrupiącą bagietką.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje