Szaszłyki dla wegetarian

Bo grill nie musi być tylko dla mięsożerców.

Składniki:

  • 8 małych cebul
  • 2 cukinie
  • 4 pomidory
  • 2 ziemniaki
  • 8 pieczarek
  • pół łyżeczki oregano
  • pół łyżeczki słodkiej papryki
  • szczypta ostrej papryki
  • pół łyżeczki kolendry
  • pół łyżeczki gałki muszkat.
  • pół łyżeczki majeranku
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Reklama

Przygotowanie:
1 Ziemniaki wyszoruj, nie obieraj ze skórki. Gotuj 10 minut, ostudź, obierz ze skórki. Pozostałe warzywa umyj. Pokrój je w plastry, a cebule na połówki. Przyprawy wsyp do miski, wlej 3 łyżki oleju, dokładnie wymieszaj. Do marynaty włóż pokrojone warzywa, delikatnie połącz.

2 Na patyczki do szaszłyków naprzemiennie nabijaj warzywa, układaj na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku około 20 minut w temperaturze około 180° C. Podawaj gorące.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje