Szaszłyki mięsno-warzywne z sosem czosnkowym

Idealne na karnawał.

Składniki:

  • 300g mięsa wieprzowego (łopatka, karczek) lub drobiowego
  • 3 średnie cebule
  • 2 papryki      
  • 10 średnich pieczarek      
  • 150g boczku wędzonego       
  • 1/4 szklanki oleju     
  • 3-4 łyżki sosu sojowego      
  • sól, pieprz, papryka słodka i ostra w proszku
  • majeranek, czosnek granulowany
  • sos czosnkowy np. Premium Tarsmak

1. Mięso, boczek i paprykę pokroić na kawałki, cebulę na ósemki, a pieczarki pozostawić w całości. Wszystkie składniki nadziać na przemian na szpatułki. Z oleju, sosu sojowego i przypraw zrobić zalewę, dokładnie wysmarować nią szaszłyki, a następnie odstawić do lodówki na minimum dwie godziny.
2. Piec na grillu elektrycznym ok. 20-30 minut, co jakiś czas obracając. Podawać z Sosem czosnkowym np. PREMIUM Tarsmak.  
Smacznego!

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje