Szaszłyki z klopsikami

Pyszna przekąska!

Składniki:

  • 40 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • pół bułki
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • 2 pomidory
  • 2 czerwone cebule
  • natka pietruszki
  • oliwa
  • łyżka masła klarowanego
  • sól pieprz

Przygotowanie:

1. Patyczki do szaszłyków mocz w wodzie przez 30 minut. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju. Mięso przypraw solą i pieprzem, dodaj namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę, jajko, podsmażoną cebulę, kilka gałązek posiekanej natki pietruszki. Masę wymieszaj dłonią, formuj kulki, obtocz w bułce tartej, smaż na maśle klarowanym.

Reklama

2. Cebulę pokrój w plastry. Pomidory umyj, pokrój w plastry, polej oliwą z oliwek. Naprzemiennie nabijaj na patyczki klopsiki, pomidory i cebulę. Smaż bez tłuszczu na patelni grillowej, dekoruj natką pietruszki, podawaj z sosami.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje