Szaszłyki z oscypkiem

Przygotowane w piekarniku lub na patelni grillowej - są równie smacznie!

Składniki

  • 250 g niewędzonego białego oscypka lub sera halloumi
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona cebula
  • kilka różyczek brokuła
  • Marynata:
  • 4 łyżki oliwy
  • sok i skórka z 1 cytryny
  • 1/2 łyżeczki płatków chilli
  • 1 garść natki pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Ser i paprykę pokrój w dużą kostkę, cebulę na ćwiartki. Wymieszaj składniki marynaty. Polej nią warzywa i ser, wymieszaj i odstaw na 30 minut. Patyczki do szaszłyków namocz w wodzie. Ponabijaj na nie zamarynowane składniki. Dopraw solą i pieprzem, umieść je na aluminiowej tacce i grilluj z dwóch stron na patelni grillowej lub w piekarniku do zrumienienia. Podawaj z dipem czosnkowym, sałatą i np. kaszą.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje