Sznycelki z kurczaka

Pyszny dodatek obiadowy.

Dwa pojedyncze filety z kurczaka opłucz, osusz, każdy rozetnij wzdłuż na pół. Lekko rozbij. W miseczce wymieszaj po 1 łyżeczce: mielonej kolendry, słodkiej papryki, granulowanego czosnku oraz po 1/2 łyżeczki: suszonego oregano, tymianku, ostrej papryki, białego mielonego pieprzu. Mięso posól i natrzyj sokiem wyciśniętym oraz skórką otartą z 1/2 limonki. Potem posyp przygotowaną mieszanką przypraw. Dobrze wetrzyj ją w mięso. Skrop 2-3 łyżkami oleju i włóż do lodówki na 30 minut. Zamarynowane kotlety ułóż na rozgrzanym ruszcie. Grilluj 3 minuty, potem przewróć na drugą stronę i grilluj jeszcze 2-3 minuty. Przed podaniem udekoruj. 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje