Szparagi grillowane

Doskonałe z sałatką pomidorową.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 1 pęczek białych szparagów,
- 3 pomidory,
- 8 plastrów wędzonego boczku,
- sól, pieprz,
- cukier,
- 1/2 cytryny,
- oliwa z oliwek,
- kilka listków bazylii

Przygotowanie:

Szparagi obrać i ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru i cytryny, schłodzić w zimnej wodzie, odkroić twarde końcówki. Szparagi podzielić na 4 porcje, każdą z nich owinąć w boczek i spiąć wykałaczką, oprószyć pieprzem, skropić oliwą. Opiekać na grillu po kilka minut z każdej strony. Pomidory pokroić w kostkę, dodać posiekaną bazylię, doprawić solą i pieprzem, skropić oliwą i wymieszać. Szparagi podawać na sałatce pomidorowej.
Czas przygotowania 1 h.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas