Szparagi zawijane z szynką dojrzewającą

Pomysł na smaczną przystawkę!

Składniki:


  • 4 plastry szynki dojrzewającej np. Gzella
  • 8 szparagów konserwowych
  • 4 plastry sera żółtego
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • 4 połówki brzoskwiń konserwowych
  • 2 łyżki żurawiny ze słoika  
  • świeże zioła

Przygotowanie:

Reklama

1. W plaster szynki i sera zawinąć po dwa szparagi, tak aby szynka pozostała na wierzchu. Rulony panierować w mące, jajku i bułce tartej, następnie znowu w jajku i bułce tartej.

2. Na patelni rozgrzać olej i smażyć zawinięte szparagi z obu stron na złoty kolor. Tak przygotowane szparagi można podawać z brzoskwiniami i żurawiną, udekorowane świeżymi ziołami.

Smacznego!

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy



materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje