Szybka, lekka sałatka z kapusty pekińskiej

Przepis na sałatkę nadesłała Poligrafka.

Składniki:

Reklama

pół kapusty pekińskiej

3 pomidory

1 ogórek zielony

ser feta

bazylia, sól ziołowa

jogurt naturalny

łyżka stołowa majonezu.

Przygotowanie:

Kapustę drobno posiekać, pomidory pokroić w ósemki, ogórek w kostkę 1x1 cm, również w kostkę pokroić ser feta. Wszystkie składniki połączyć, doprawić bazylią, solą i pieprzem. Z jogurtu i majonezu zrobić sos i wszystko razem wymieszać. Sałatka jest bardzo dobra do dań z grilla, szybka i łatwa do sporządzenia.

Dowiedz się więcej na temat: ogórek | sałatka | kapusta | sałatki | potrawy wegetariańskie

Reklama

Wasze komentarze (0)

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje