× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Szybka, lekka sałatka z kapusty pekińskiej

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Przepis na sałatkę nadesłała Poligrafka.

Składniki:

pół kapusty pekińskiej

Reklama

3 pomidory

1 ogórek zielony

ser feta

bazylia, sól ziołowa

jogurt naturalny

łyżka stołowa majonezu.

Przygotowanie:

Kapustę drobno posiekać, pomidory pokroić w ósemki, ogórek w kostkę 1x1 cm, również w kostkę pokroić ser feta. Wszystkie składniki połączyć, doprawić bazylią, solą i pieprzem. Z jogurtu i majonezu zrobić sos i wszystko razem wymieszać. Sałatka jest bardzo dobra do dań z grilla, szybka i łatwa do sporządzenia.

Artykuł pochodzi z kategorii: Kuchnia

Zobacz również

  • Gulasz z węgorza według... Picassa

    Okazuje się, że słynny malarz Pablo Picasso posiadał również talent kulinarny. W archiwalnych numerach magazynu "Vogue" z 1964 roku, artysta dzielił się swoimi ulubionymi przepisami. więcej

Reklama

Skomentuj artykuł: Szybka, lekka sałatka z kapusty pekińskiej

Przejdź do forum »

Twój komentarz może być pierwszy

Piszesz jako Gość

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.

Reklama