Szybka strucla orzechowa

Z mnóstwem orzechów.

Składniki:

- 2 jajka,
- szczypta soli,
- 200 g cukru,
- opakowanie cukru waniliowego,
- 250 g miękkiego masła,
- 250 g chudego twarogu,
- 150 g orzechów laskowych,
- 150 g orzechów włoskich,
- 50 g orzechów pistacjowych,
- 500 g mąki,
- opakowanie proszku do pieczenia,
- 100 g cukru pudru,
- 25 g mielonych pistacji

Przygotowanie:

Jajka, sól, cukier, cukier waniliowy ubić przy pomocy robota kuchennego. Kolejno dodać 125 g masła, twaróg, orzechy. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, dodać i szybko wyrobić (ręcznie). Ułożyć ciasto na wyłożonej papierem blasze, uformować owalny bochenek.. Piec w 175 st. C przez 55-60 minut. 125 g masła roztopić w rondelku i polać gorącą struclę, grubo posypać cukrem pudrem i odstawić do ostygnięcia. Zawinąć w folię aluminiową na 2-3 dni. Posypać pistacjami.

Dowiedz się więcej na temat: ciasta | Kuchnia świąteczna - Boże Narodzenie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje