Tagliatelle z bakłażanem

Szybki obiad.

Składniki:

- 1 opakowanie makaronu tagiatelle,
- 2 pomidory,
- 1/2 bakłażana,
- 2 ząbki czosnku,
- 4 gałązki bazylii,
- 4 łyżki płatków parmezanu,
- 3 łyżki masła,
- sól, pieprz

Przygotowanie:

Bakłażana pokroić w kostkę, posolić i odstawić na 30 min. aby puścił wodę, osączyć na ręcznikach papierowych. Pomidory pokroić w kostkę, czosnek w plasterki, kilka listków bazylii zostawić do dekoracji, resztę posiekać. Makaron ugotować al dente. Na rozgrzanym maśle zeszklić czosnek, dodać bakłażana i pod koniec smażenia pomidory. Krótko smażyć i połączyć z gorącym makaronem.
Danie podawać udekorowane bazylią i posypane parmezanem.
Czas przygotowania: 45 min.
Przepis na 4 osoby.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje