Tarta malinowo-miętowa

Na sam widok cieknie ślinka!

Składniki dla: 10 porcji

Składniki

  • 1 porcja podstawowego kruchego ciasta
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 40 dag mielonego twarogu
  • 1 szkl. śmietany kremówki
  • 30 dag malin
  • 1/2 szkl. konfitury malinowej
  • 2–3 łyżki likieru miętowego
  • trochę mąki do oprószenia stolnicy

Sposób przygotowania

1. Przygotuj porcję kruchego ciasta, tak jak w przepisie podstawowym. Podłużną foremkę wyłóż pergaminem. Schłodzone ciasto przełóż na stolnicę lekko oprószoną mąką. Cienko je rozwałkuj. Plackiem wylep spód i brzegi przygotowanej formy. 

Reklama

2. Czekoladę stop w kąpieli wodnej, przestudź. Kruchy spód wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz 25 minut. Wystudź. Czekoladę wymieszaj z twarogiem. Śmietanę ubij. Domieszaj ją do masy serowej. Krem wyłóż na upieczony spód. Maliny przebierz, umyj, osusz. Konfiturę podgrzej, przetrzyj i wymieszaj z likierem. Maliny rozłóż na wierzchu tarty. Posmaruj je konfiturą z likierem. 

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje